Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Η αντικατάσταση των Ευρωπαίων



Ακούγεται συχνά ως σενάριο το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για αντικατάσταση του ντόπιου πληθυσμού με μετανάστες από την Ασία και την Αφρική. Και όντως, οι μεταναστευτικές ροές υπό την μορφή εισβολής και η απάθεια των κρατών της Ε.Ε. στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου συνηγορούν στην θωρία του οργανωμένου σχεδίου.

Πρόκειται όμως για συνωμοσιολογική θεωρία ή υπάρχει όντως οργανωμένο σχέδιο από πλευράς Ε.Ε. για την αντικατάσταση του Ευρωπαϊκού πληθυσμού;

Σύμφωνα λοιπόν με το έγγραφο COM(2015) 240 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που συντάχθηκε στις Βρυξέλλες στις 13 Μαΐου 2015, στην παράγραφο III.4 υπό τον τίτλο «A new policy on legal migration» (μτφ: «Μία νέα πολιτική για τη νόμιμη μετανάστευση»), αναγράφεται αυτολεξεί:

 

"Η ΕΕ αντιμετωπίζει επίσης μια σειρά μακροπρόθεσμων οικονομικών και δημογραφικών προκλήσεων, ο πληθυσμός της γηράσκει, ενώ η οικονομία της εξαρτάται όλο και περισσότερο από θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης. Επιπλέον, χωρίς μετανάστευση, ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας της ΕΕ θα μειωθεί κατά 17,5 εκατ. Η μετανάστευση θα είναι όλο και πιο σημαντικός τρόπος για την ενίσχυση της αειφορίας του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας και την εξασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας της ΕΕ.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, ακόμη και αν η περίπτωση της νόμιμης μετανάστευσης είναι πάντα δύσκολη σε μια εποχή υψηλής ανεργίας και κοινωνικής αλλαγής, είναι σημαντικό να υπάρχει ένα σαφές και αυστηρό κοινό σύστημα το οποίο να αντικατοπτρίζει το συμφέρον της ΕΕ ως έναν ελκυστικό προορισμό για τους μετανάστες.

*(και ως υποσημείωση) Η Επιτροπή θα διενεργήσει επίσης εκτίμηση και αξιολόγηση (έλεγχο καταλληλότητας) του ισχύοντος κεκτημένου σε νομικά θέματα με στόχο τον εντοπισμό κενών και ασυνεπειών, και να εξετάσει τους πιθανούς τρόπους απλούστευσης και εξορθολογισμού του σημερινού πλαισίου της ΕΕ προκειμένου να συμβάλει στην καλύτερη διαχείριση των ροών νόμιμης μετανάστευσης."

 

Πρόκειται δηλαδή για ευθεία παραδοχή της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ότι σχεδιάζει να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας φέρνοντας περισσότερους μετανάστες!

Και βεβαίως αυτό είναι είναι ένα βλακώδες πρόσχημα, αφού κανένα λογικό επιχείρημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την λύση του ασφαλιστικού με την εισροή μεταναστών. Οι, ως επί το πλείστον, μουσουλμάνοι μετανάστες έχουν πολυμελείς οικογένειες που παρασιτούν απομυζώντας προνοιακά επιδόματα, ενώ συγχρόνως συνεισφέρουν ελάχιστα εώς καθόλου στο ασφαλιστικό σύστημα. Λόγω των πολιτισμικών τους ιδιαιτεροτήτων εργάζεται μόνο ένα μέλος της κάθε οικογένειας, με τις γυναίκες να λαμβάνουν μόνο επιδόματα μητρότητας και πολυτεκνίας, και μεγάλο ποσοστό των οικογενειών να αρκείται στα επιδόματα και να μην επιθυμεί να εργαστεί κανένα μέλο τους. Ενδεικτικά, το 44% των Σομαλών στην Δανία δεν έχει εργαστεί ποτέ στην ζωή του και ζει αποκλειστικά και μόνο με επιδόματα[1].

Με πρόσχημα το δημογραφικό και την κατάρρευση της κοινωνικής πολιτικής, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρήκε την ευκαιρία να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο σχέδιο αφανισμού των Ευρωπαϊκών εθνών. Η αντικατάσταση του ντόπιου πληθυσμού συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και είναι ζήτημα χρόνου να γίνουμε μειοψηφία στην ίδια μας την χώρα.

 

 

 

 

*το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» στο φύλλο της 4ης Οκτωβρίου 2019

 

 



[1] Πηγή: Οικονομική Ανάλυση Νο.30 για το έτος 2018 του Υπουργείου Οικονομικών της Δανίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου