Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ο Τσιόδρας ως ο νέος Λυσένκο της Σοβιετικής Ελλάδος




Η χρήση «ειδικών επιστημόνων» για την προώθηση της προπαγάνδας του καθεστώτος, δεν είναι κάτι καινούριο στην ιστορία του ολοκληρωτισμού. Από τις θεωρίες Μένγκελε στο Γ' Ράιχ και τις αντιεπιστημονικές μπούρδες του Λυσένκο που καταδίκασαν σε πείνα εκατομμύρια ανθρώπους στην ΕΣΣΔ, η στρατευμένη επιστήμη ανέκαθεν εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες. 

Από αυτήν την στρέβλωση του ρόλου της επιστήμης δεν μπορούσε να απέχει και το κομμουνιστικό καθεστώς της ΝΔ του Κούλη. Ο κρατικός επιστήμονας Τσιόδρας έχει βάλει ολόκληρη τη χώρα στην εντατική, και μαζί της και την οικονομία. Ένας γιατρός δεν μπορεί να σκεφτεί τις οικονομικές παραμέτρους των αποφάσεών του, όπως και ένας οικονομολόγος δεν είναι σε θέση να εντοπίσει τις υγειονομικές επιπτώσεις μιας οικονομικής πολιτικής. Γι αυτό και τα κράτη δεν τα κυβερνούν «ειδικοί» αλλά πολιτικοί. Ειδ' άλλως οι στρατιωτικοί θα οργάνωναν τα κράτη όπως τα στρατόπεδα, οι γιατροί όπως τα νοσκομεία, οι κομμωτές όπως τα κουρεία κ.ο.κ..

Η χώρα βρίσκεται στον γύψο, ακριβώς όπως και επί χούντας. Με τη διαφορά όμως ότι σήμερα η οικονομία δεν καλπάζει όπως κάλπαζε τότε, και αυτό διότι το αποστειρωμένο οικονομικό περιβάλλον είναι καθηλωμένο στο αναπηρικό καροτσάκι. Οι αποφάσεις του Τσιόδρα λαμβάνονται με λογική νοσοκομείου, κάτι που έχει δραματικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της καθημερινότητάς μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω αποτυπώνεται στην ανάρτηση του Σωκράτη Κοσμίδη στο facebook. Ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Ορεινή Αρκαδία αναφέρει ότι το φετινό καλοκαίρι το κάθε δωμάτιο θα κοστίζει στην Ελλάδα 2000 ευρώ για να μπορεί να ανοίξει.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Διαβάζω φανταστικά πράγματα όσον αφορά το επάγγελμα μου. Το μέχρι πρότινος anyway. Κάθονται, λέει, οι λοιμοξιολόγοι και γράφουν τους νέους κανόνες βάσει των οποίων θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία. Η πρώτη μου σκέψη βέβαια, ήταν ότι καλό θα ήταν να φωνάξουν και κανένα ξενοδόχο…

Ένα από τα πρώτα που διάβασα είναι ότι το πρωινό θα σερβίρεται υποχρεωτικά στο δωμάτιο. Θα σας πω ένα μυστικό τώρα. Της δουλειάς μας. Να είστε βέβαιοι, ότι κάθε φορά που στη ζωή σας έχετε παραγγείλει πρωινό στο δωμάτιο σε ξενοδοχείο, θα έπρεπε να κάνετε και ένα ευχέλαιο. Διότι, τουλάχιστον 15 άτομα, δευτερόλεπτα μετά την παραγγελία σας, σας έχουν καταραστεί. Αυτό, πληροφοριακά. Δεν είναι η ώρα να σας εξηγήσω πόσο μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται σε μια κουζίνα που προετοιμάζει ένα μπουφέ για 500 άτομα, όταν έρχεται παραγγελία για room service. Δεν θα το καταλάβετε κιόλας.

Φανταστείτε τώρα, ξενοδοχείο με 300 δωμάτια, να πρέπει να πάει 300 πρωινά συγχρόνως. Εάν η κουζίνα του έχει τις δυνατότητες, θα χρειαστούν μόνο για την πρωινή βάρδια, τουλάχιστον 150 άτομα προσωπικό. Πράγμα που αυτομάτως εκτοξεύει την τιμή του δωματίου σε αστρονομικό ποσό. Για όποιον τρελό θέλει να μπει στη διαδικασία.

Έπειτα, όλα τα άπλυτα πιάτα από όλα τα δωμάτια πρέπει να μαζευτούν. Σε κάποια ξενοδοχεία, ακόμα και από ένα χιλιόμετρο μακριά. Αφού μαζευτούν, πρέπει να μπουν οι καμαριέρες. Οι οποίες, πλέον, δεν θα έχουν δωμάτια να καθαρίσουν. Θα έχουν να καθαρίσουν χώρους εστίασης. Μέλια, μαρμελάδες, ψίχουλα στα σεντόνια, Μερέντα στα κουφώματα και φρυγανιές στα μπάνια, από τα δύο πεντάχρονα μιας τετραμελούς οικογένειας. Πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των καμαριερων θα πρέπει να τριπλασιαστεί. Όπως θα τριπλασιαστεί και ο χρόνος που απαιτείται για την καθαριότητα κάθε δωματίου. Πράγμα που σημαίνει, στο παράδειγμα μας με την μονάδα των 300 δωματίων, ότι αντί για 28 καμαριέρες θα χρειαστεί τουλάχιστον 85. Υπολογίζοντας και τις 85 στολές αστροναύτη με τις οποίες θα τις ντύσεις, μπορείτε ήδη να βάλετε ένα 200% επάνω στην τιμή του δωματίου μόνο για την καθαριότητα.

Με το που διάβασα λοιπόν την σκέψη των ” ειδικών” για το πρωινό, σταμάτησα. Δεν είδα παρακάτω. Αρκεί για να μην ανοίξει κανείς. Εάν καλούσαν ξενοδόχο στα meeting, η πρόταση θα ήταν προφανώς η κατάργηση του πρωινού. Καφές και cake στο δωμάτιο, μέχρι να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης.

Γενικά, εάν πιστεύουν οι ειδικοί, ότι θα ανοίξουμε τα ξενοδοχεία μας φέροντας νομικές ευθύνες για υγειονομικά θέματα τέτοιου μεγέθους, νομίζω καλά θα είναι να το κοιτάξουν ξανά. Μήπως κάνουμε πάσο αυτή τη χρονιά. Με το στανιό, δεν γίνεται. Ούτε γίνεται η τιμή του δωματίου να πάει από τα 100 στα 2000€ τη βραδιά. Διότι, αυτή θα είναι η διαφορά του κόστους για να πληρεί ένα ξενοδοχείο τους υγειονομικούς όρους αντιμετώπισης του φονικότερου και πιο εύκολα μεταδιδόμενου ιού στην Ιστορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου