Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ο σοσιαλισμός πραγματοποιεί τα αρρωστημένα όνειρά σου...

*(Βασίζεται σε πραγματική ιστορία)


Ο Σπύρος μεγάλωσε σε αγροτική οικογένεια της Ελληνικής επαρχίας. Ο πατέρας του στερήθηκε για να στείλει τον Σπύρο σε φροντιστήριο και να τον καμαρώσει να περνάει στη σχολή Γεωπονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Ο Σπύρος μετακόμισε στο φοιτητικό του σπίτι στην συμπρωτεύουσα. Δεν ήταν παιδί των μπάρ και της καφετέριας, κι έτσι περνούσε το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας στον υπολογιστή του.

Όπως όλοι οι άνθρωποι έχουμε πάθη, ο Σπύρος είχε το δικό του: τις ταινίες πορνό. 

Είχε ανοίξει λογαριασμό σε όλες τις γνωστές  ιστοσελίδες αυτού του είδους, και είχε κάρτα μέλους σε όλα τα video club της περιοχής του. Το δωμάτιό του κοσμούσαν αφίσες γνωστών πορνοστάρ, και σε κάθε γωνιά του σπιτιού του υπήρχαν καταχωνιασμενα πορνοπεριοδικά.

Η αγαπημένη του κατηγορία ερωτικών ταινιών ήταν οι "οικογενειακές", μιας και ο Σπύρος είχε βίτσιο με τις ερωτικές περιπτύξεις με μάνες και κόρες. Ο ίδιος φαντασιωνόταν να συνεβρίσκεται ερωτικά με μητέρα και κόρη, κάτι που όμως γνώριζε ότι θα παραμείνει μια φαντασίωση. Κατανοούσε ότι στις ταινίες οι ηθοποιοί παριστάνουν τους συγγενείς και ότι στην πραγματικότητα η κοινωνία μας είναι αρκετά συντηρητική για να ανεχτεί τέτοια φαινόμενα. 

Στο Πανεπιστήμιο ο Σπύρος δεν πατούσε συχνά. Παρακολουθούσε τα εργαστηριακά μαθήματα και είχε κάποιες επαφές με συμφοιτητές του που ανήκαν στην ΠΚΣ (φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ). Αν και ο Σπύρος δεν ήταν πολιτικοποιημένο άτομο, είχε αρχίσει να αναμασάει κάποιες λέξεις και φράσεις που άκουγε συνεχώς στην παρέα του. Δεν πολυκαταλάβαινε τι είναι ο καπιταλισμός, αλλά για κάθε τι κακό έφταιγε το "κεφάλαιο".

Τον Ιανουάριο ο πατέρας του Σπύρου πήρε το φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ και το πίστωσε στον τραπεζικό λογαριασμό του Σπύρου. Έχοντας λίγα έξοδα λόγω της περιορισμένης κοινωνικής ζωής του, ο Σπύρος πρώτη φορά είχε χρήματα στην άκρη. Το ίδιο και με τον συμφοιτητή του τον Αλέξη, με τον οποίο σχεδίαζαν τι να κάνουν με αυτά τα χρήματα. 

Τότε ο Αλέξης έριξε την ιδέα:

- Θέλεις να πάμε στην Κούβα; Βρήκα φθηνά αεροπορικά για την περίοδο μετά την εξεταστική. Πάμε να θαυμάσουμε τα επιτεύγματα του πραγματικού σοσιαλισμού. 

Η ιδέα φάνηκε ελκυστική στον Σπύρο, ο οποίος δεν είχε ταξιδέψει ποτέ εκτός Ελλάδος ούτε ειχε μπει σε αεροπλάνο. Συμφώνησε λοιπόν κατ' ευθείαν, αν και αγχώθηκε λίγο για το πώς θα το αποκρύψει από τον πατέρα του.

Η εξεταστική τελείωσε και οι δύο φίλοι διέσχισαν τον Ατλαντικό με τα φθηνά εισιτήρια που τους παρείχε η αιμοβόρα πολυεθνική του άκαρδου καπιταλισμού. Είναι τόσο επίπλαστη η δήθεν ευημερία του καπιταλισμού, που αυτά τα αεροπλάνα δεν είχαν ούτε USB για να φορτίσουν τα i-Phone. 

Στην Αβάνα ο Σπύρος και ο Αλέξης πέρασαν υπέροχα. Απόλαυσαν φθηνά κοκτέιλ, θαύμασαν απ έξω τα υπέροχα νοσοκομεία του καλύτερου συστήματος υγείας στον πλανήτη (έτσι τους είπαν στην ΚΝΕ), και αναμασούσαν τα ίδια κλισέ που λένε όλοι για το χαμόγελο και την απλότητα του κόσμου. 

Ένα βράδυ, γυρνώντας στο ξενοδοχείο τους, κάποιος ντόπιος τούς πλησίασε κρατώντας φωτογραφίες γυναικών. Με τα σπαστά αγγλικά τούς είπε ότι είναι η γυναίκα και η κόρη του, και κάθε μια κοστίζει $5 για όλο το βράδυ. Και ενώ ο Σπύρος και ο Αλέξης προσπαθούσαν να τον αποφύγουν ευγενικά αρνούμενοι να αποδεχτούν την κατάντια στον σοσιαλιστικό παράδεισο, ο Κουβανός κύριος είπε την μαγική φράση:

- Με $10 τις παίρνεις και τις δύο μαζί. 

Η σκέψη του Σπύρου κόλλησε. Έμεινε ακίνητος για κάποια δευτερόλεπτα σκεπτόμενος την ευκαιρία ζωής που του ανοιγόταν εκείνη τη στιγμή. Είχε την δυνατότητα να πραγματοποιήσει όλες τις φαντασιώσεις του, και μάλιστα όχι προσποιούμενος όπως οι ηθοποιοί, αλλά να πάει με πραγματική μάνα και την βιολογική της κόρη!

Από την άλλη όμως δεν ήθελε να δείξει άσχημο πρόσωπο στον σύντροφο που ήταν μαζί του. Υποτίθεται ότι ήταν μαζί στον σοσιαλιστικό παράδεισο, και άρα τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση στην κομμουνιστική τους ουτοπία. 

Ο εσωτερικός πόλεμος στο μυαλό του Σπύρου δεν κράτησε για πολύ. Αγνόησε την παρουσία του συντρόφου Αλέξη και ακολούθησε τον Κουβανό. Απείχε λίγα βήματα από την πραγματοποίηση του ονείρου του. Η χαρά του ήταν αποτυπωμένη στο πρόσωπο και στη στύση του. 

Μερακλής καθώς ήταν ο Σπύρος, είχε μια απαίτηση προς τον Κουβανό που εκπόρνευε την γυναίκα και την κόρη του:

- Θα σου δώσω $20, αρκεί να κάθεσαι στο ίδιο δωμάτιο και να με βλέπεις να σου γαμάω την οικογένεια. 

Το κόκκινο δίποδο δεν είχε κανέναν ενδοιασμό. Δολάρια να είναι, και μέχρι και ο ίδιος τού καθόταν. 

Οι σεξουαλικές επιδόσεις του Σπύρου δεν ήταν και οι καλύτερες. Τελείωσε σύντομα, αλλά δεν τον ένοιαζε καθόλου. Είχε πλέον την καλύτερη ιστορία να διηγηθεί. Πέταξε στα μούτρα του Κουβανού τα $20, και έφυγε πιο ολοκληρωμένος. 

Πλέον ο Σπύρος κατανόησε τους ΚΝίτες συμφοιτητές του. Ο σοσιαλισμός πραγματοποιεί τα όνειρά σου, και όχι ο καπιταλισμός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου