Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Το Brexit είναι η ευκαιρία της Ελλάδος






Το Brexit είναι πλέον γεγονός. Όσο και αν ο ΣΚΑΪ προσπαθούσε να μας πείσει ότι οι Βρετανοί μετάνιωσαν για την ψήφο τους, οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου γιόρτασαν ξέφρενα την απαγκίστρωση από τα δεσμά της Ε.Ε.. Και βεβαίως τα τρομολαγνικά σενάρια της Σίας Κοσιώνη και του Πορτοσάλτε που μάς έλεγαν ότι ράφια των σουπερμάρκετ της Αγγλίας θα αδειάσουν, διαψεύτικαν πανηγυρικά. Όχι ότι τα πίστευε αυτά κάποιος σοβαρός άνθρωπος, αλλά είναι πάντοτε απολαυστικό να βλέπουμε τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας να διαψεύδονται τόσο γρήγορα.

Ξημέρωσε η πρώτη εβδομάδα μετά το Brexit, και οι βρετανοί έχουν ακόμα χαρτιά υγείας να σκουπιστούν, τη λίρα Αγγλίας παραμένει ισχυρότερη του Ευρώ, και το νησί παραμένει στη θέση του. Αν κάποιος βγήκε αποδυναμωμένος από το Brexit δέν είναι το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά η Ε.Ε. που δέχτηκε ένα τεράστιο πλήγμα χάνοντας τον δεύτερο μεγαλύτερο χρηματοδότη της. Και το ζήτημα πλέον είναι αν η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας δημιουργήσει ένα ντόμινο αποχωρήσεων και άλλων κρατών μελών που θα δουν την επιτυχή πορεία του Ηνωμένου Βασιλείου εκτός Ε.Ε. ως παράδειγμα προς μίμιση.

Για εμάς τους Ευρωσκεπτικιστές η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από το συγκεντρωτικό γραφειοκρατικό τέρας της Ε.Ε. αποτελεί μία χρυσή σελίδα στη σύγχρονη Ευρωπαϊκή ιστορία. Είναι ακόμη ένα παράδειγμα εφαρμογής του σοσιαλισμού το οποίο κατέρρευσε εκ των έσω, όπως κάθε μορφή σοσιαλισμού που είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Είναι η αρχή του τέλους της εποχής των ανοιχτών συνόρων, των gay pride, των ανούσιων απαγορεύσεων (πλαστικά καλαμάκια, κοκορέτσι, memes, σακούλες κτλ) και του Οργουελιανού Μεγάλου Αδερφού που θέτει περιορισμούς ακόμα και στον τρόπο που επιλέγουμε να εκφραστούμε.

Στις 31 Ιανουαρίου ένας βορειοδυτικός άνεμος ελευθερίας φύσηξε πάνω από την Ευρώπη και ισοπέδωσε αυτό που με τόσο κόπο έχτιζαν τόσα χρόνια οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Οι γενναίοι Βρετανοί τόλμησαν να κάνουν αυτό που καμία άλλη χώρα δεν τόλμησε να κάνει μέχρι σήμερα. Τιμώντας το ένδοξο παρελθόν τους έβαλαν πάνω απ όλα την Εθνική ανεξαρτησία της Πατρίδας τους, αδιαφορώντας για τις πιθανές συνέπειες με τις οποίες τους απειλούσαν ο Γιούνκερ και η Μέρκελ.

Η Αγγλία έβαλε τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, και το γραφειοκρατικό τέρας του συγκεντρωτισμού των Βρυξελλών ταλαντεύεται προσπαθώντας να ισοροπήσει μετά το σοκ. Όταν θα επέλθει το τελειωτικό χτύπημα στην Ε.Ε., η Μεγάλη Βρετανία θα πλέει ήδη προς την ελευθερία, σε αντίθεση με τις χώρες που επέλεξαν την υποτέλεια στο άρμα της Ευρώπης.

Μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε κι εμείς ως Έλληνες ότι ήρθε πλέον και για εμάς η ώρα για πλήρη απαγκίστρωση από τους περιορισμούς που μάς επιβάλει η ελίτ των Βρυξελλών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου