Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

To AirBnB ως αντίσταση στον κρατισμό.


Με τις low cost αεροπορικές εταιρίες και υπηρεσίες όπως το AirBnB και το booking.com, μπορεί ένας χαμηλόμισθος εργαζόμενος να πάει διακοπές και να απολαύσει εμπειρίες που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν προνόμιο μόνο των πλουσίων. Η αύξηση του αριθμού των καταλυμάτων δημιουργεί ανταγωνισμό και ρίχνει τις τιμές, ενώ συγχρόνως δίνει μεροκάματα σε μικροϊδιοκτήτες και όχι μόνο σε μεγαλοξενοδοχους όπως παλιότερα.

Τα μέχρι πρότινος ρημαγμένα σπίτια που έμεναν ξενοίκιαστα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, πλέον αξιοποιούνται, ανακαινιζονται και προσφέρουν εισόδημα στους γδαρμένους από την κρατική φορολογία ιδιοκτήτες τους. Επίσης δίνεται ώθηση στην τοπική αγορά και όχι στους προμηθευτές των all inclusive κακής ποιότητας προϊόντων.

Και ενώ μόνο θετικές είναι οι επιπτώσεις αυτού του είδους επιχειρηματικότητας, έρχονται τα ιδεοληπτικά δίποδα του κρατισμού και θέλουν να πάρουν τα κεφάλια όσων φουκαράδων επιχειρούν να βάλουν λίγα ευρώ στην τσέπη χωρίς να τους βάλει χέρι το σοσιαλιστικό τέρας που ονομάζεται κράτος. Διότι από την αυτοοργάνωση της μικρής επιχειρηματικότητας οι μοναδικοί χαμένοι είναι οι κομματικοί κηφήνες που απομυζούν από την κλοπή του κόπου των παραγωγικών ανθρώπων. Η οικονομική ελευθερία στερεί έσοδα από το κράτος και τους διαπλεκόμενους μεγαλοεπιχειρηματίες που τόσα χρόνια είχαν το μονοπώλιο.

Αν δεν είσαι Καρανίκας, μπες σε μια low cost πτήση, προσγειώσου σε ένα low tax αεροδρόμιο, κάλεσε το Uber να σε πάει στο AirBnB διαμέρισμά σου, πλήρωσε με Bitcoin, και απόλαυσε τις διακοπές σου στερώντας χρήματα από το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου