Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Απελευθέρωση των μέσων μεταφοράς.

Μόνο ένας ψυχοπαθής μπορεί να είναι κατά της ιδιωτικοποίησης των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Όλοι οι άνθρωποι που δεν είναι παράσιτα του «δημοσίου» ή δεν έχουν ψυχολογικά προβλήματα, μόλις του εξηγήσεις τι είναι τα ιδιωτικά μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν μπορούν παρά να συμφωνήσουν ότι αυτά μπορούν να κάνουν τις μεταφορές καλύτερες. Όταν εγώ θέλω να επανδρώσω ένα λεωφορείο με οδηγό και να εξυπηρετήσω τους καταναλωτές στις μετακινήσεις τους από το σημείο Α στο σημείο Β, μόνο ένας ψυχοπαθής μπορεί να βρει κάτι το στραβό σε αυτό και να θέλει να με απαγορεύσει να ρισκάρω το κεφάλαιο μου προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Το κράτος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ρίξει το κόστος των μετακινήσεων το οποίο κόστος μην ξεχνάμε ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τιμή της βενζίνης που είναι κατά 80% κρατικοί φόροι. Χωρίς τους υπέρογκους κρατικούς φόρους η μετακίνηση θα ήταν πολύ φτηνότερη και οι ιδιώτες θα είχαν ένα ακόμα κίνητρο να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους συνανθρώπους τους.

Ιδιωτικά μέσα μεταφοράς σημαίνει πιο φθηνές μετακινήσεις, πιο αποτελεσματικά δρομολόγια, πιο ευγενικοί οδηγοί, πιο τακτική συντήρηση πιο συχνή ανανέωση στόλου κ.ο.κ.

Κάποιος ο οποίος είναι κατά των ιδιωτικών μέσων μαζικής μεταφοράς είναι κατά των μετακινήσεων. Στην ουσία θέλει να παραμείνει σε ισχύ το κρατικό μονοπώλιο, σε βάρος των μετακινήσεων των πολιτών, για να μπορεί να χρησιμοποιεί αυτό το κρατικό μονοπώλιο (όπως και όλα τα άλλα) ως όχημα αναδιανομής. Θέλει να διορίζει φίλους ως οδηγούς και να πληρώνονται ισόβια 2-3 χιλιάρικα, θέλει να πληρώνει ο φορολογούμενος σε καύσιμα και συντήρηση 10 χιλιάρικα τον μήνα για να πηγαίνει ένα λεωφορείο στο χωριό του για έναν ή κανέναν επιβάτη, θέλει να πληρώνει ο φορολογούμενος διπλάσια τιμή για αγορά λεωφορείου και να μοιράζονται το κέρδος γραφειοκράτες και προμηθευτές, θέλει τζάμπα μηνιαία κάρτα εις βάρος των φορολογουμένων, θέλει με λίγα λόγια οικονομικό χάος για προσωπικό του όφελος. Αυτοί είναι οι μόνοι λόγοι για τους οποίους κάποιος λέει όχι στα ιδιωτικά μέσα μαζικής μεταφοράς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου