Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Μαστροπός το 1990, διακινητής το 2019.

Την δεκαετία του 1990 ο Λάκης από το ακριτικό Κιλκίς είχε χτίσει μια παράνομη μπίζνα: Περνούσε από τα σύνορα καλλίγραμμες νεαρές από Ουκρανία και Μολδαβία και τροφοδοτούσε τα κωλομπαρα του νομού Κιλκίς και των γειτονικών επαρχιών της Αλμωπίας και Βισαλτίας. Φιλάνθρωπος ο Λάκης, υποσχόταν δουλειά και μια καλύτερη ζωή στις νεαρές κοπέλες που δεν ειχαν στον ήλιο μοίρα. Κάποιες παντρεύτηκαν ντόπιους και αναβαθμισαν γονιδιακά τον ντόπιο άσχημο πληθυσμό, άλλες όμως έπεσαν θύματα αδίστακτων κυκλωμάτων μαστροπείας... Λίγο τον ένοιαζε τον Λάκη ο οποίος ενδιαφερόταν μόνο για την αμοιβή του.

Με τα χρήματα από το εμπόριο λευκής σαρκός ο Λάκης σπούδασε δύο παιδιά. Ή μάλλον "ένα παιδί κι ένα κορίτσι" όπως ο ίδιος έλεγε. Πρόλαβε και τα τακτοποίησε πρίν τον πιάσουν οι αρχές το 2002 και τον κλείσουν για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

Ο γιός του (το "παιδί" κατά τον Λάκη) ο Γιακουμής μετά τις σπουδές του αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του. Μορφωμένος όμως ο Γιακουμης με κρατικό πτυχίο κοινωνικού λειτουργού από το ΤΕΙ Άνω Τραχανοπλαγιάς, δεν επανέλαβε τα λάθη του πατέρα του και πήγε μέσω της νομίμου οδού: Ξεκίνησε ως φοιτητής στην ΠΑΣΠ και μετά τις σπουδές μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Στις καταλήψεις απέκτησε πείρα πάνω στο πτυχίο του, μέχρι που άνοιξε τη δική του ΜΚΟ. Πλέον ο Γιακουμής ως πρόεδρος της δικής του ΜΚΟ παίρνει μηνιάτικο 10.000 ευρώ και διακινεί καθημερινά πάνω από 80 πρόσφυγες. Χώρια τα φιλοδωρήματα από τους διακινητές. Η μπίζνα που κληρονόμησε ο Γιακουμής από τον πατέρα του τον Λάκη, πλέον έγινε πολυεθνική εταιρία, νόμιμη και με κρατική χρηματοδότηση.

Βλέπετε τι διαφορά κάνει η κρατική μόρφωση; Και μετά κάποιοι λένε πώς όσοι σπουδάζουν κοινωνικές επιστήμες είναι άχρηστοι...




Αλλιεύτηκε από εδώ: https://www.facebook.com/DImitriosTsikas1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου